Hvordan ses film og serier på dit kontor?

Selvom man ikke skulle tro det influerer fantasi ofte virkelighed i kommercielle sammenhænge. Ved at kigge nærmere på de største film og serier, har vi fundet ud af at flere af disse har påvirket kontormiljøet i den vestlige verden. Og herved formenligt også dit kontor. Vi har listet dem herunder.

Wolf of Wall Street

Alle har en holdning til ham. Den kære Leonardo har altid haft travlt, som følge af hans deltagelse i flere film end gennemsnittet af amerikanske skuespillere. Han formår åbenbart at fange langt størstedelen af det vestlige publikum med hans charme og attitude. Et af de klart synlige forskellige, provokeret af Wolf of Wall Street, er klart salgafdelinger i både større og mindre virksomheder.

Som følge af filmen, ses der tendenser til langt mere energi i salgsafdelinger. Dette ses ved at afspille musik når et salg er gennemført, eller ved at piske en stemning op via forskellige elementer. Rollemodellen for en salgschef har måske rykket sig en kende efter denne film. Mod en type som er mere arrogant, flabet og karismatisk. Denne karisma har dog kendetegnet flere ledere gennemtiden (gode som dårlige), og måske understreger filmen i virkeligheden at karisma er vigtig i salgsafdelingen.

Wolf of Wall Street

Har office pranks altid eksisteret?

De er gakket, voldsomme, emotionelle, langt fra produktive og agerer som teenagere med højt blodsukker. Dette kunne kendetegne flere kontorer i eller hele afdelinger af virksomheder verden over, men er måske alt i alt en joke på det amerikanske kontorliv og kommercielle retningslinjer. Flere forsøger endvidere at skabe et kontormiljø med innovative/kreative påfund. En ting er at sidde på hoppebolde eller at råbe ens følelses højt noget andet er at lege The Office.

I serien forsøger lederen spillet af Ricky Gervais at skabe et aktivt kontormiljø med fester og yderst bizarre afledninger for ansatte. Virksomheden i serien er en typisk produktions- og distributionsvirksomhed som i serien sælger papir og printere i USA fra deres kontor i Pennsylvania. Office pranks er hovedårsagen til handlinger i serien og bygger både på personlige såvel som leder mæssige roller. Måske office pranks er vejen frem for at skabe et effektivt kontormiljø som følge af øget tilhørsforhold og motivation?

Har office pranks altid eksisteret?

Læs mere om kontormiljø og livet heri

Du kan læse mere om kontorlivet i Danmark, Europa og USA ved at følge med i newsfeedet hos portalen for udlejning af erhvervsejendomme.