Robotterne kommer!

Om vi vil det eller ej, så bliver mere og mere analyse og administrativt arbejde lagt over på modellering og kunststig intelligens. Som udgangspunkt skal de nye teknologier aflast i lettere opgaver som er administrativt tunge, eller større data håndtering. Dette sker idet kapaciteten for robotter er større end hos mennesket.

Ifølge Djøf afprøves legal Tech allerede, idet man forsøger at digitalisere advokatbranchen, hvorved det gøres nemmere og simpelt at få jurist hjælp. Samtidig frigiver dette juridiske mandetimer, som kan bruges mere effektivt. Teknologien ser ud til at virke. IBMs produkt Watson er en kunstig intelligens, som Københavns advokatforening har forsøgt afprøvet i foråret 2016. 

Watson-applikationer vil ikke udkonkurrere advokater. Men advokater, som har Watson, vil udkonkurrere dem, som ikke har. Hvis du før har faktureret fire timer for en opgave, som robotten klarer på få minutter, skal klienten ikke betale for fire timer –  Philip S. Thorsen

Dette tillader således større effektivitet i branchen, hvilket givetvis kan bringe prisen på advokatens timer ned. Dette vil gavne både forbrugere og virksomheder, hvorved hele brancher kan blive mere konkurrencedygtige nationalt så vel som international. 

Samtidig er autoformularer begyndt at vinde frem på b2b markedet, som følge af standardisering. Eksempelvis har Lokalebasen.dk udviklet en automatisk standardiseret kontrakt udvikler, som gør det nemt at udforme en professionel lejekontrakt helt gratis. Dette er lavet i samarbejde med Guttenberg advokaterne, som er medlem af Danske advokaters forening for erhvervsejendomme. Måske robotter og automatisering kan hjælpe den konservative branche som erhvervejendomme står for i Danmark?