Digitaliseringsstrategi giver pote

DESI indekset for 2017 er med Danmark i spidsen. DESI står for Digital economy and Society Index, og er en summeret kalkulation af flere relevante indikatorer for EUs digitale bedrifter, og samtidig hvor digitalt konkurrence dygtige de forskellige lande er. Ifølge rapport er Danmark, Finland, Sverige og Holland i toppen. Målingerne er baseret på 5 områder: Hvor integrationsvenlige vores samfund er, hvor meget menneskelig kapital vi har til rådighed (eksempelvis IT uddannelse), Hvor ofte og hvordan vi bruger internettet, hvor let det er at integrere digitale teknologier i virksomheder og slutteligt hvordan statens opgaver er varetaget digitalt.

Den stærke placering skyldes som udgangspunkt 2 elementer: Den offentlige sektor og den private sektor. Danmark har både via den foregående digitaliseringsstrategi, og strategien for 2016-2020 fra digitaliseringsstyrelsen, formået at skabe en stærk infrastruktur i både den offentlige og private sektor, hvor flere systemer i forskellige enheder er i stand til at kommunikere, og derved skabe store besparelser for samfundet og borgerne. Selv i konservative brancher som ejendomshandel og erhvervsudlejning er det lykkedes at skabe stor innovativ fremgang, idet digitale redskaber har skabt en mere vellykket brugerflade.

Eksempelvis har Holland introduceret et universalt valideringssystem af stelnumre på cykler via blockchain teknologi, hvorved cykelhandlere og lignende kan slå op i et troværdigt register om hvorvidt cyklen er stjålet eller har været forhandlet uautoriseret. Samtidig har den konservative ejendomsbranche i Danmark, og norden generelt fået en mere brugervenlige overflade via en portaler som Lokalebasen og Matchoffice. Disse online portaler har skabt gennemskuelighed i forhold til kvadratmeterpriser og lejevilkår, alt imens udlejere har nemmere ved at finde lejere. Og selv ejendomsmæglerne er hoppet med, fordi det har sparet det for store mængder af tid i forhold til at finde kundeemner. Portalen eksisterer også i Sverige og Finland, dog på dansk initiativ.